Live laag logo
sluit venster

Loading Tivoli Live
Loading...

kies locatie: / /

is live over:

Go live met #TIVOLIVE

kies locatie: / /

Live gemist?

Zit jouw concert er niet (meer) bij? Bekijk hem dan in de Tivoli Tijdmachine.
  • x
  • x
  • Attendees(0)
  • x

printen

TivoliVredenburg

TivoliVredenburg wil een plek creëren waarin iedere muziekliefhebber zijn ei kwijt kan op het gebied van muziek, educatie, entertainment en uitgaan. Hier vind je algemene informatie over TivoliVredenburg, en via het menu kom je meer te weten over o.a. het gebouw, de zalen en de programmering. Daarnaast kun je terecht bij de tijdelijke website: www.tivolivredenburg.nl.

TivoliVredenburg by night


Waarom is TivoliVredenburg gebouwd?

Poppodium Tivoli kwam zo’n tien jaar geleden tot de conclusie dat de zaal aan de Oudegracht te klein werd voor het publiekspotentieel. Daarnaast zorgt de locatie in de oude binnenstad voor steeds meer logistieke problemen. Vanaf halverwege jaren negentig ontstonden diverse ideeën en plannen voor een gebouw waarin verschillende partijen hun podia onder een dak zouden kunnen samenbrengen, deze plannen werden uitgewerkt tot een definitief bouwplan. Het resultaat: Muziekcentrum Vredenburg en Poppodium Tivoli worden samengevoegd in een nieuwe onafhankelijke stichting.

Wanneer opent TivoliVredenburg de deuren?

Het gebouw is in december 2013 opgeleverd aan de eigenaar: de Gemeente Utrecht. Tivoli en Vredenburg zijn sinds de oplevering samen de rechtmatige beheerders van het gebouw. We zijn nu druk bezig het pand in te richten, te testen en gebruiksklaar te maken. De officiële opening staat in het weekend van 21 en 22 juni 2014 (de kortste nacht van het jaar) gepland. Uiteraard gaat het om een planning; onvoorziene omstandigheden kunnen op deze planning van invloed zijn. Voorafgaand aan de opening staan wel al proefconcerten en clubnachten gepland. Klik hier voor meer informatie.

Waar is TivoliVredenburg gebouwd?

TivoliVredenburg is gebouwd op de zuidwesthoek van het Vredenburgplein. De toegang tot het gebouw is aan de kant van het Centraal Station op de hoek van de Catharijnesingel-Lange Viestraat en aan de centrumkant in de nieuwe Vlaamse Toren (zijstraat Vredenburgplein). TivoliVredenburg ligt op een goed bereikbare plek, naast het grootste en meest centraal gelegen station (Utrecht Centraal). Klik hier voor de route.

Wat doen Tivoli en Vredenburg in de tussentijd?

Tivoli en Vredenburg blijven tot de opening van het nieuwe gebouw programmeren op de huidige locaties. Na de verhuizing blijft De Helling open en sluit de locatie aan de Oudegracht haar deuren. Vredenburg organiseert momenteel op twee tijdelijke locaties: Vredenburg Leidsche Rijn en Vredenburg Leeuwenbergh. Voor meer informatie over de toekomst van de Oudegracht kun je hier terecht.

Vindt Tivoli het erg dat de Oudegracht gaat sluiten?

Natuurlijk vinden wij het jammer dat de locatie op de Oudegracht haar deuren sluit. Wij hebben daar, waarschijnlijk net als jij, prachtige jaren meegemaakt. Tegelijkertijd weten wij dat de situatie aan de Oudegracht onhoudbaar is, en dat ons nieuwe onderkomen zoveel meer mogelijkheden biedt om popmuziek in al zijn vormen en maten een goed podium te geven. Wij zijn achter de schermen hard bezig om alles in te richten voor gebruik. Hoe meer de eerste producties naderen, hoe enthousiaster wij worden over de kansen die het pand ons allen zal gaan bieden.

sluiten

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt tivoli.nl gebruik van cookies