printen

TivoliVredenburg

TivoliVredenburg is er voor iedereen die van muziek houdt. Of je nu van pop, dance, klassiek, rock, wereldmuziek of jazz houdt, we zijn constant op zoek naar een bijzondere en onderscheidende muziekprogrammering. Voor iedereen creëren we de sfeer die daarbij hoort, in de zaal die daarbij hoort. Steeds weer bijzonder, steeds weer anders. TivoliVredenburg is er voor iedereen. 

Hier vind je algemene informatie over TivoliVredenburg, en via het menu kom je meer te weten over o.a. het gebouw, de zalen en de programmering. Daarnaast kun je terecht bij onze tijdelijke website: www.tivolivredenburg.nl.


Waarom is TivoliVredenburg gebouwd?

Poppodium Tivoli kwam zo’n tien jaar geleden tot de conclusie dat de zaal aan de Oudegracht te klein werd voor het publiekspotentieel. Daarnaast zorgt de locatie in de oude binnenstad voor steeds meer logistieke problemen. Vanaf halverwege jaren negentig ontstonden diverse ideeën en plannen voor een gebouw waarin verschillende partijen hun podia onder een dak zouden kunnen samenbrengen, deze plannen werden uitgewerkt tot een definitief bouwplan. Het resultaat: Muziekcentrum Vredenburg en Poppodium Tivoli werden samengevoegd in een nieuwe onafhankelijke stichting.

Waar is TivoliVredenburg gebouwd?

TivoliVredenburg is gebouwd op de zuidwesthoek van het Vredenburgplein. De toegang tot het gebouw is aan de kant van het Centraal Station op de hoek van de Catharijnesingel-Lange Viestraat en aan de centrumkant in de nieuwe Vlaamse Toren (zijstraat Vredenburgplein). TivoliVredenburg ligt op een goed bereikbare plek, naast het grootste en meest centraal gelegen station (Utrecht Centraal). Klik hier voor de route.

sluiten

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt tivoli.nl gebruik van cookies